АПЕЛАТИВНИЯТ ПРОКУРОР НА СОФИЯ РАДОСЛАВ ДИМОВ Е ПОДАЛ ОСТАВКА 

Автор: 5 GmediA 15:14, 20 май 2024
Източник: 5GMedia

Апелативният прокурор на София Радослав Димов подава оставка и напуска съдебната система. Той е принуден да стори това, защото вече е обездвижен от тежката болест, с която се бори през последните години.

Състоянието му рязко се е влошило след изтезанието, на което беше подложен от Бойко Рашков, Никола Минчев, Настимир Ананиев и Мирослав Иванов по време на т.н. “изслушвания” в парламентарната анкетна комисия “Божанов”, формирана след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Радослав Димов беше оставен да чака часове наред, докато членовете на комисията се карат и се надпреварват да се самоизтъкват - нападателните въпроси към него целяха да го злепоставят, защото беше наклеветен в тази комисия, превърната от ППДБ в трибунал. Тогава, с разрешението на неговата съпруга Божидара Ганева, заместник-градски прокурор на София, написах за тежкото здравословно състояние на Радослав Димов. Приближих се към председателя на комисията Никола Минчев и тихичко му казах: “Не измъчвайте с часове човека, той е болен от рак.” Бъдещият евродепутат от ПП ми изкрещя: “Знам! И какво да направя?!”

Комисията дори не публикува заключителен доклад и така всичко, случило се по време на протяжните многочасови заседания, си остана компроматна война срещу определени магистрати.

Соня Колтуклиева

 

Тагнато в: Радослав Димов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%