БОЙКО БОРИСОВ: КЪМ ДНЕШНА ДАТА СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ВЪЗМОЖНО. ЩЕ ПРЕДЛОЖИМ РАЯ НАЗАРЯН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА 

Автор: 5 GmediA 18:01, 18 юни 2024
Източник: 24 часа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно.

Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии.

От гласуването за нейната кандидатура ще стане ясно дали е възможно да има правителство в този парламент, каза Борисов на среща с депутатите си в централата на партията.

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно, допълни той.

"Продължаваме Промяната - Демократична България" трябва да се реваншират. В Европейския парламент нашите депутати преговарят заедно. Но нищо от това не се зачита. От някаква гора казват, че трябва да има реванш. Сега трябва да се реванширате", коментира Борисов.

"Вместо това получаваме популистки искания от други партии, но искат правителство, за да понесем само ние отговорност. ПП-ДБ дори не ни върнаха жеста", посочи още той.

"Няма да ви забравя билбордовете, няма да допусна да станат реалност", отбеляза Борисов.

"Подразних се от десетките анализатори, че всичко е било договорено. Ние такива договорки, извън преговорния екип не правим и не се договаряме. Тук говорим за критично състояние на държавата, време за отговорност, а не за тяснопартийни интереси, да си спасиш партийката и да отидеш в опозиция и да лаеш всеки ден срещу тези, които са се нагърбили да спасят държавата. Не е честно и няма да стане", коментира още лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес след среща с ИТН Деница Сачева от ГЕРБ, която е част от контактната група на партията за преговори за търсене на съгласие за съставяне на кабинет, коментира, че:

"Единственото сигурно нещо на този етап е, че ГЕРБ-СДС иска да направи правителство и да поеме отговорността за това да има правителство на споделената отговорност. Нито колегите от ДПС, нито от ИТН са изразили ясна и категорична позиция в подкрепа на правителство".

"Имаме покритие по определени политики, но нямаме категорични отговори за парламентарна подкрепа", тя.

Ще видим какво ще се случи в утрешния ден и дали НС ще излъчи свой председател, допълни Сачева.

Репортаж на Виолета Ашикова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%