ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ: 5-6 ДЕПУТАТИ ОТ "ВЕЛИЧИЕ" МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗКЛЮЧЕНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ С ГЕРБ И ДПС

Автор: 5 GmediA 09:41, 23 юни 2024
Източник: Нова ТВ

Партия „Величие“ може да изключи членове на парламентарната си група, ако те продължат да гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС, каза пред „Хоризонт“ идеологът на формацията Ивелин Михайлов. Той уточни, че гласуването е направено по нареждане на депутат от групата:

„Те са гласували така, защото човекът, който е обследвал проблема, е казал да се гласува по този начин. Ние разследваме дали това нещо е следствие на незнание, на грешка или е умишлено“.

Според Михайлов е възможно депутати от парламентарната група да са подложени на натиск, на какъвто твърди, че е бил подложен самия той: „Явно това изнудване и това купуване е минало и по други хора. Ще видим кои са се поддали и кои не“.

Ивелин Михайлов каза, че при следващо подобно гласуване ще има изключени от парламентарната група, дори с риск тя да се разпадне:

„Дори да се разпадне парламентарната група, при нас това не е проблем, защото ние имаме работа, която сме обещали по осветляване на процесите в България. И дори като независими депутати ние ще си свършим работата перфектно, тази, която сме обещали на нашите гласоподаватели“, каза Ивелин Михайлов.

Тагнато в: Величие
Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%