ДРАГОМИР СТОЙНЕВ: МОЖЕМ ДА НАМЕРИМ РАЗБИРАТЕЛСТВО С ИТН ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ

Автор: 5 GmediA 14:26, 23 юни 2024
Източник: БГНЕС архив

„ИТН припознаха идеята ни за експертен кабинет, можем да намерим разбирателство и за третия мандат.“ Това заяви пред БНР депутатът от БСП Драгомир Стойнев, заместник-председател на Народното събрание.

Той припомни, че още преди да започне предизборната кампания за 50-ото Народно събрание, от БСП са предложили формулата на експертния кабинет: „Удовлетворен съм, че от ИТН припознаха едно такова предложение, което ние първи дадохме преди 2 месеца. Следователно можем да намерим разбирателство и за третия мандат“, каза Стойнев.

Той добави, че контролният орган на БСП е взел решение партията да не подкрепи правителство с първите два мандата, а предстои вземане на решение за кабинет с третия мандат.

Той посочи, че с десните партии в парламента БСП няма за какво да си говори. По думите му социалистите не са били и търсени за диалог. Стойнев отбеляза, че с 18 народни представители БСП няма да се самопредлага. Който иска нашата подкрепа, трябва да я потърси официално, изтъкна депутатът.

Той коментира и ситуацията в БСП. По думите му ситуацията в партията е сложна. Стойнев е категоричен, че социалистите не са се обърнали срещу Корнелия Нинова. Според него след слабите резултатите на изборите едва ли Нинова би се кандидатирала отново за лидер на партията, но посочи, че тя има това право.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%