ТОШКО ЙОРДАНОВ: ИСКАМЕ ТРЕТИЯ МАНДАТ, НО НЕ ПОДАВАМЕ РЪКА КЪМ ГЕРБ И ДПС

Автор: 5 GmediA 14:57, 23 юни 2024
Източник: БНТ

ГЕРБ управлява заедно с ПП-ДБ - къде са им законите, за да бъдат усвоени парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Надявам се Бойко Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме, заяви пред БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му изборът на Рая Назарян за председател на парламента не е протягане на ръка. Окачестви подкрепата към кандидатурата ѝ като практичен подход и коментира: "Ако отидем на нови избори, няма никакво значение, че Рая Назарян ще бъде 2 месеца председател на Народното събрание".

С ДБ нямаме различия, каза Тошко Йорданов. Трябва да се направи крачка към излизане от кашата, в която сме, смята той. ИТН изчегърта ГЕРБ от тоталната власт, похвали се депутатът.

ИТН са склонни да направят някои отстъпки за създаване на правителство, ако третият мандат отиде при тях, каза Тошко Йорданов по-късно пред БНР. Той уточни, че ще разговарят дори с ДПС и "Възраждане", ако намерят общи точки.

Йорданов посочи, че във всички партии има експерти, освен в "Продължаваме промяната" - там нямало никакви експерти. Но, продължи той, не знае къде застава новата партия "Величие", която смущавала Тошко Йорданов. Хората в партията, действията на хората, уточни депутатът от ИТН.

Но все пак Йорданов не знае точно какво ще се случи, може и да има кабинет с първия мандат, коментира той, като направи коментира изказването на Ивелин Михайлов за разцеплението на "Величие" и конкретно - изключването на шест човека.

Запитан за изказването на Вежди Рашидов, че ИТН са проект на Ахмед Доган, Тошко Йорданов беше категоричен е това са глупости и нямало да коментира изказани неща, но без наличието на факти.

Йорданов критикува и Лена Бориславова и изказванията й, че Слави Трифонов изнудвал Бойко Борисов и каза, че тя, ако има срама, не трябвало да се показва, като напомни скандал с фалшификацията на документи.

Тагнато в: Тошко Йорданов

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%