МИЛА РОБЕРТ ПОИСКА ИЗВИНЕНИЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА ОБИДЕНИ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО Й НА "СОФИЯ ПРАЙД"

Автор: 5 GmediA 13:03, 26 юни 2024
Източник: Критично

Певицата Мила Роберт поиска извинение от хората, които са били обидени от изпълнението ѝ на "София прайд". Тя разпространи своя позиция чрез социалните мрежи.

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората.

Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден", пише тя.

"Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са също толкова хора, колкото и “нормалните”?", пише още тя.

Припомняме ви, че Мила Роберт имаше концерт по време на "София прайд", по време на който беше облечена с рокля, наподобяваща българското знаме. В един момент тя я свали и я хвърли на земята, но сега настоя, че действието ѝ не е било с цел да бъде жест на унижение.

"И ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", заключава тя.

След случката от ВМРО сезира прокуратурата за действията ѝ. Според тях това е поругаване на български национален символ, а за това законодателството предвижда глоба до 3 000 лева и затвор до 2 години. 

Източник: БНР

Тагнато в: Мила Роберт

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%