СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: БОЙКО БОРИСОВ УСПЯ ДА ПАКЕТИРА “ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА” С “ВЪЗРАЖДАНЕ”, ДИСКРЕДИТИРА КИРИЛ ПЕТКОВ И КОМПАНИЯ ПРЕД ЗАПАДА

Автор: 5 GmediA 18:51, 4 юли 2024
Източник: Блиц
Разочарована съм - да. И разгневена. Трябваше да има правителство. Важно е за България във вътрешен и в международен план.
Както написах преди 4 дни: всички в парламента искат да има кабинет, но никой не смее да си признае публично.
Кой какво загуби:
1. “Величие” се сгромоляса пред очите на всички. Самоизядоха се. Омаскариха се. Няма да влязат в парламента повече.
2. Депутатите на ДПС, които гласуваха против Росен Желязков няма да попаднат в листите, защото Делян Пеевски ще ги пише.
3. БСП няма да стане център на ляво обединение под прикрития патронаж на президента. Половината от депутатите няма да влязат в листите, коя половина - зависи от това кой ще ги пише: Корнелия Нинова или Борислав Гуцанов.
4. “Продължаваме промяната” се стопява, Кирил Петков и Асен Василев се изпокриха зад мощния гръб на Николай Денков, който за нищо не става. Ген.Атанас Атанасов е тотално дискредитиран, вдига кръвно от стреса и е на път да се откаже от политиката. Христо Иванов дезертира, “Да, България” изпадна в безвремие. През есента коалицията ППДБ и да не се разпадне, ще вземе по-малко гласове. Ще се маргинализира.
5. “Възраждане” няма накъде повече да расте. На терена се появиха други, които говорят същото, само че са нови и по-интересни, Костадин Костадинов се изчерпа и похаби.
6. “Има такъв народ” изпусна единствения си шанс да влезе отново във властта; ще бъде пак на ръба; ще се върне около 4-те процента.
7. Макар и с несъстояло се правителство, ГЕРБ е в най-изгодна позиция. Бойко Борисов, с неговите силни политически инстинкти, успя да постигне в движение няколко неща: дистанцира се от Делян Пеевски, накисна ППДБ, че се заиграва с “Възраждане”, волно или неволно Костадин Костадинов верифицира това, заявявайки днеска, че е готов да подкрепи правителство на “ Продължаваме промяната”. В Брюксел и Вашингтон изпитват ужас от “Възраждане”, смятайки ги за говорители на самия Путин, едва ли не. Урсула фон дер Лайен, през май в Пловдив, ясно изрази потресението на Запада от тази формация.
ГЕРБ пак ще бъде първа политическа сила.
Само се питам кои ли величия ще влязат на опашката - смешно ли ще бъде или трагично?
Не е добре, че отиваме на избори. Но нямаме избор. С такива носители на Промяната - толкова. Всичко започна през лятото на 2020-та и няма спасение от Хаоса.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%