ДЕПУТАТЪТ ОТ ДПС ВАЛЕНТИН ТОНЧЕВ ПРЕД СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЗА СРЕЩАТА С АХМЕД ДОГАН: ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В СВОЯТА АВТЕНТИЧНОСТ

Автор: 5 GmediA 18:39, 6 юли 2024
Източник: БГНЕС архив

ВТ: Господин Доган заяви, че връщане назад няма и ДПС трябва да се върне в своята автентичност. Такава каквато всички ние познаваме партията – с работещи колективни органи. От общински структури до областни структури, централно бюро и съответно парламентарна група.

СК: Това означава ли, че Делян пеевски има място като председател и на партията, и на парламентарната група в това завръщане към автентичността?

ВТ: Вижте, господин Доган коментира събитията много честно. Много скоро ще го чуете и той ще говори по тези теми. Аз това, което мога да кажа е, че проведохме една много ползотворна зареждаща среща с него и (обсъдихме) точно начина по който работи и парламентарната група, и партията към момента. От тук нататък тези отношения, те ще бъдат регламентирани, разбира се под лидерството на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, който, пак ще го заявя, вчера също го казах, се намира в страхотна форма, следи абсолютно изкъсо всичко, което се случва в България и в Европа и България трябва да е благодарна, че можем да разчитаме на него.

СК: Кога да очакваме лично изявление на д-р Ахмед Доган?

ВТ: Много скоро. Много скоро, това беше и неговата заявка на нашата среща. Скоро ще чуем и неговото мнение по тези наболели теми.

СК: Г-н Тончев, изявлението на г-н Чакъров, че трябва да има правителство с 50-тия парламент какво точно означава, с кой мандат? С втория мандат на ДПС ще бъде ли предложен кабинет?

ВТ: Вижте, ние сме национално отговорна политическа партия и ако има някой, който може да предложи коалиционна формула за успешно правителство на България несъмнено това е Движението за права и свободи. За съжаление през тези 3 години станахме свидетели на едно безобразно подхвърляне на мандати все едно си подхвърляме круши на градския пазар. Трябва да проявяват политическите партии по-сериозно отношение към държавата. Ние казваме, че преди всичко трябва да се върне нормалния диалог между политическите партии. Личното его на политиците, на партиите, трябва да бъде загърбено и партиите трябва да започнат да говорят за конкретни политики. Какво правим с този мандат? Дали той ще е втори, дали той ще е трети, ние преди всичко трябва да начертаем някакъв хоризонт пред държавата, защото и 10 пъти да отидем на избори, ако ние не седнем да набележим стратегическите цели пред всички политически партии, нищо няма да постигнем.

СК: И все пак, конкретно, ще предложите ли премиер и кабинет с втория мандат на ДПС при положение, че Делян Пеевски категорично заяви, че мандатът ще бъде върнат?

ВТ: Пак ще се върна в началото на нашето интервю. ДПС ще започне да работи със своите колективни органи и тепърва тази тема ще бъде обсъждана така, както трябва да бъде. Може да е на централен съвет, на централно оперативно бюро и разбира се на заседание на парламентарната група. Така трябва да функционира партията, така е функционирала в продължение на 33 години. Това, което се случва в последната година не е привично за ДПС.

СК: Какво точно лошо и непривично се е случило през последната една година?

ВТ: От няколко дена го говорим – еднолично взимане на решения.

СК: От страна на г-н Пеевски?

ВТ: Ние искаме партията да работи така, както е гласувано на Националната конференция с двама съпредседатели, с централно оперативно бюро и с централен съвет. Там където всеки един член, всеки един симпатизант на ДПС може да изкаже своето мнение, своето становище и да предложи различни политики, визия за развитието на държавата.

СК: Как коментира г-н Доган г-н Пеевски? Каза ли нещо за него?

ВТ: Аз Ви казах, тепърва ще чуете г-н Доган в близките дни. Няма да си позволя да говоря от името на нашия почетен председател.

СК: Г-н Доган ще приеме ли утре г-н Пеевски? Стана ли въпрос за това или няма да се среща с него?

ВТ: Не мога да коментирам такова нещо, нямам информация по тази тема.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%