НАМЕРИХА 75 КИЛОГРАМА КОКАИН СКРИТИ В КАШОНИ С БАНАНИ

Автор: 5 GmediA 17:09, 17 август 2019
Източник: Агенция "Митници"

Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас. Фирмата, в чиито складове е открит кокаина, внася хранителни продукти. На брифинг шефът на Окръжната прокуратура Георги Чинев съобщи, че наркотикът бел укрит в пратка от 20 626 кашона с банани.

Дрогата е била намерена тази сутрин по случайност, след като работници започват да разтоварват плодовете и сигнализират полицията.

"На 27 юли тази година плавателен съд на международна компания е акостирал в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-и, са разтоварени голямо количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско търговско дружество, като от Еквадор за него са били поредназначени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета", уточни той, цитиран от "Фокус".

Все още няма информация за задържани. Прокурорът подчерта, че 1 грам от високорисковото наркотично вещество струва около 70 евро, а на едро цената е около 80 000 лева за кг. Стойността на откритото количество е 5 млн. лева. "Установено е, че част от бананите - 3240 кашона, са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на отделните пратки. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор", добави Чинев.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление "задържане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества - кокаин, в особено големи размери".

Тагнато в: кокаин , Бургас
Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
13 гласували / 65%
НЕ
7 гласували / 35%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%