ПРОГРАМИТЕ НА БНР БЕЛЕЖАТ СЕРИОЗЕН СПАД В РЕЙТИНГА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2019 ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 09:49, 1 октомври 2019
Източник: БНР

На фона на проблемите около БНР и спирането на програма "Хоризонт", 5GMedia ви представя проучване на Ipsos България за представяне на програмите на националното радио през месец февруари.

Според данните, които са разпространени от Nielsen Admposphere Bulgaria, групата радио програми на БНР бележи спад в рейтинга си за месец февруари.

Стойностите са по-ниски от отчетеното в първия месец на година, но също така са и по-ниски от данните за февруари 2018 г.
Основна причина, за споменатия вече спад в рейтинга, изглежда да е спадът в средния седмичен брой слушатели.

Спад спрямо предходния месец има и в аудиторния дял, но тук съпоставката с данните от предходната година изглеждат по-окуражаващо – стойностите са почти равни, сочи проучването.

Показателят „средна продължителност на слушане“ показва ръст през февруари, което потвърждава хипотезата, че спадът в рейтинга и дела е следствие именно от по-малък брой слушатели.

Делът на програма "Хоризонт" отчита значителен спад през февруари. Разликата спрямо същия месец на миналата година също е значима. Сериозен спад има и при слушателите на програма "Христо Ботев".

За разлика от тях, обаче, програма "Благоевград" бележи забележителен ръст. Тя е и втората най-служана програма на БНР.

В общата класация на българските радио, програма "Хоризонт" отстъпва с две позиции, а по пазарен дял се нарежда на пето място.
"Хоризонт" губи значителна част от аудиторията си в сутрешните часове. За сметка на това обаче, ръст е маркиран между 10 и 11 сутринта, както и между 14 и 16 часа следобед.


***
Реализираната извадка за месец февруари (01/02/2019 – 24/02/2019) е от около 1000 интервюта с хора на възраст от 15 до 69 години. Отделно, поради високата фрагментация на по-малките населени места, не всички присъстват в изследването на месечна база, а биват включвани на ротационен принцип.

Последни новини

Общо гласували: 34

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
18 гласували / 52.94%
Не
16 гласували / 47.06%
Не ме интересува
0 гласували / 0%