GUCCI ОТПУСКА СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА

Автор: 5 GmediA 08:55, 8 октомври 2019
Източник: 5GMedia

Италианският моден гигант Gucci започва програма за стипендии за студенти от малцинствата в САЩ, пише Ей Би Си, цитирана от БГНЕС.

Фирмата иска да помогне на тези прослойки от обществото, които традиционно не са част от света на висшата мода.

Gucci ще даде 1,5 милиона долара за стипендии, като това е само част от парите, които са предвидили за подпомагането на многообразието в обществото.

Програмата на Gucci започна след скандал по-рано тази година.

Тогава компанията беше обвинена в расизъм заради необичайно поло, което покрива долната част на лицето с черен плат и има розови очертания като уста, за да напомня лицето на чернокож човек.

Дрехата беше пусната в продажба за 860 долара и донесе на Gucci обвинения в липса на връзка с реалността и усет за приличие.

Компанията изтегли скандалното поло от магазините и започна програми за подпомагане на студенти.

Те включват директна финансова помощ до 20 000 долара на студент, както и финансирането на лекции по теми като равенството между етносите и половете.

Програмите са предвидени за студенти на университети с традиционно голям брой чернокожи възпитаници, както и за обществени прояви в 12 града с традиционно висока концентрация на малцинствени групи, сред които Атланта, Чикаго, Детройт, Хюстън, Лос Анджелис и Маями.

 

Тагнато в: Gucci
Общо гласували: 38

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
19 гласували / 50%
Не
19 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%