ВАЛЕРИ ТОДОРОВ: ТОВА РЪКОВОДСТВО НА БНР Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ САБОТАЖ В ДЪРЖАВАТА

Автор: 5 GmediA 11:07, 9 октомври 2019

Бившият генерален директор на БНР Валери Тодоров написа във Фейсбук следния коментар:

Нов „преврат“ напука фасадата на най-старата електронна и най-авторитетна медия у нас – БНР. В собствената си некомпетентност, в характерен вече стил, сегашното ръководство на медията откри ...пореден опит за саботаж в държавата и преврат срещу генералния директор. Само опит, за щастие и то предотвратен (както се разбира от тревожното разрошено съобщение до медиите), умело и героично, в битка цяла нощ, макар и с последни усилия.

Добре би било наистана да са последни, защото става все по-тъжно със засилваща се носталгия по Старата подредена къща.

Ако не сте разбрали – открит бе опит за саботаж, за преврат и създаване на тотален хаос в държавата в запитване на НУРТС до медията относно...планова профилактика на съоръженията на Копитото, залегнала в годишния план за профилактика, одобрен от БНР още през 2018 г. Този тип профилактики се извършват обикновено нощем, в по-малко слушаните часове, като не се изключват всички предавателни съоръжения едновременно, както може да се види и от последвалото писмо-опровержение от НУРТС. И не е ясно как „недоволните“ от БНР са изпратили писмо от НУРТС за профилактика. Остап Бендер, Илф и Петров хълцат върху този текст от писмото до медиите. И на следващия пасаж, където ръководството на БНР спира всички профилактики. А знаете ли за какво служат те?

Всички знаят кой и защо спря сигнала на „Хоризонт“. Нови комични „подвизи“ няма да скрият причините и хората. Това ръководство на националната обществена медия е най-големият саботаж в държавата. И нека не ме упрекват, че нападам някого. Не споменавам нито името на генералния директор, нито на членове на Управителния съвет. Просто казвам, че генерален директор и „управителни органи“ /цитат от писмото им до медиите/ не могат да изглеждат така. Вече става ясно, че Управителният съвет задължително трябва да придружи генералния директор на изхода. Запазването на това ръководство моля да бъде смятано за саботаж от страна на СЕМ. Заради честта на колегите, които са изградили имиджа и доверието към националното радио. Впрочем, ако е вярно написаното в писмото до медиите и някои органи, разпратено от ръководството на БНР, за поредния опит за „саботаж“, че 5-часовото прекъсване на сигнала на „Хоризонт“ е предизвикало „политически хаос и трусове в държавата“, какви други основания за решението си чака СЕМ. При самопризнания обаче може да редуцира вината.

Общо гласували: 37

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
19 гласували / 51.35%
Да
18 гласували / 48.65%
Не ме интересува
0 гласували / 0%