НОВ АРЕСТ НА КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В НЕСЕБЪР

Автор: 5 GmediA 10:42, 27 октомври 2019
Източник: БГНЕС

Пореден арест на кандидат за общински съветник в община Несебър. Задържането е станало снощи, в края на деня за размисъл.  Задържаният е конвоиран до София. Преди ареста главният прокурор е отправил искане за снемане на имунитета му поради обвинение в участие в организирана престъпна група за купуване на гласове.

Вече шестима са кандидатите за местната власт, които има повдигнати обвинения. Един от тях е освободен поради липса на достатъчно доказателства.

 Досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима кандидати за общински съветници остават в ареста.

По информация на bTV е подаден сигнал за купуване на гласове през нощта в Несебър и съседните села. Цената е 200 лв. за кандидат-съветник плюс 200 лв. за кмет.

В петък вечерта в Царево и Ахтопол имаше полицейска акция срещу купуването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени заради липсата на достатъчно доказателства.

От полицията отричат слуховете за задържан бизнесмен в Царево. Иначе изборният ден в Несебър започна нормално. Въпреки ранния час, има опашка от желаещи да гласуват.

Последни новини

Общо гласували: 34

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
18 гласували / 52.94%
Не
16 гласували / 47.06%
Не ме интересува
0 гласували / 0%