МАРИЯ ГАБРИЕЛ Е ЕДНА ОТ 50-ТЕ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИ ЖЕНИ В СФЕРАТА НА КИБЕРСИГУРНОСТТА В ЕВРОПА

Автор: 5 GmediA 11:49, 13 ноември 2019
Източник: Фейсбук

Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел бе отличена като една от 50-те най-влиятелни жени в сферата на киберсигурността в Европа. Българският еврокомисар намери място в тазгодишната класация на водещото списание за киберсигурност #SCmagazineUK.

"Чест е да бъда отличена за една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 г. в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност #SCmagazineUK .

Киберсигурността е тема, която в днешната цифрова ера засяга всеки един от нас. За две години постигнахме много. Вече имаме европейска стратегия за киберсигурност, имаме по-силна европейска агенция за киберсигурност, както и първата рамка за сертифициране на продукти и услуги. Мрежата от центрове за компетентност в държавите членки и европейски център за киберсигурност, който предстои да създадем, също са ключови елементи на стратегията. През януари стартирах и кампания за повече жени в сектора на киберсигурността. Затова приемам включването ми в тази престижна класация като признание за свършеното, но и като отговорност да надграждаме. А жените имат талант, знания и експертен опит, чрез които могат да допринесат много за европейската киберсигурност, ако им се даде шанс", написа във Фейсбук Мария Габриел.

Мария Габриел ще е еврокомисар и бъдещата комисия, която предстои да започне работа до няколко седмици. През идните пет години обаче тя поема ресор Иновации и младеж – така тя ще управлява третия най-голям бюджет в ЕС, но пък няма да отговаря за определянето на общностни политики. 

***
Списание #SCmagazineUK е утвърдено в европейската медийна индустрия, предоставяйки информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията.

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%