ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЛАДИМИР ПУТИН: ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС ПРЕД РУСИЯ Е БОРБАТА С БЕДНОСТТА

Автор: 5 GmediA 14:33, 19 декември 2019
Източник: Снимка ТАСС

15-ата годишна пресконференция на руския президент Владимир Путин се провежда в Московския световен търговски център. Рекорден брой журналисти се събраха, за да зададат въпроси на държавния глава - акредитирани са 1895 души, за да се срещнат президента. Самият руски лидер посвети деня преди пресконференцията на подготовката за нея.

Първият въпрос към руския президент беше за това какви могат да бъдат щетите за Русия от атмосферните аномалии?

"Темпът на растеж на температурата е по-висок от средния за планетата 2,5 пъти. Ние, както знаете, сме северна страна, 70% от нашата територия е в северните ширини. Имаме цели градове отвъд Арктическия кръг, които са изградени във вечен мраз. Ако започне да се топи, можете ли да си представите какви последствия могат да възникнат тук за нас? Много сериозни ", каза Путин.

"В областта на пенсионното осигуряване всички решения са взети, залегнали в закона и там не се планират промени. Никаква нова пенсионна реформа не се подготвя и дори не се обсъжда в правителството, нито в администрацията, никъде “, заяви държавният глава.

Президентът Владимир Путин отбеляза, че основният въпрос, който Русия трябва да реши, е борбата с бедността, въпреки че страната се е променила много за двадесет години.

"Проблемът с намаляването на реалните доходи на населението трябва да бъде решен фундаментално чрез нарастване на производителността на труда", смята той.

Путин се противопостави на изваждането на тялото на Ленин от Мавзолея.

Русия отстоява пълната нормализация на отношенията с Европейския съюз.

СССР беше последната европейска държава, която подписа пакт за ненападение с Германия, припомни Путин.

Путин смята, че е постигнато безпрецедентно ниво на доверие между Руската федерация и КНР, което създава условия за напредък в икономиката.

Източник: ИТАР ТАСС

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%