БРИТАНСКИ МЕДИИ: ДВОРЕЦЪТ ЩЕ НАКАЖЕ ХАРИ И МЕГАН ЗА ДИСТАНЦИРАНЕТО ИМ ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО

Автор: 5 GmediA 18:51, 9 януари 2020
Източник: 5GmediA

Днес всички британски медии са превъзбудени от една светско-монархическа тема: какво ще се случи с Принц Хари и Меган Маркъл след изявлението им, че се дистанцират от ролята си на “старши членове” на кралското семейство, заради желанието им да пребивават по-често в Америка и Канада.

Над 20 телевизионни екипа се бяха подредили от сутринта срещу Бъкингамския дворец в очакване на новини или на късмета престолонаследникът принц Чарлз да пресече площада между Кларънс хауз и Бъкингамския дворец. В ранния следобед силният дъжд разгони репортерите и операторите. Екипът на itv интервюира главния редактор на 5Gmedia Соня Колтуклиева, която случайно преминавала покрай Бъкингам.

В медиите се правят предположения, че преди Коледа принц Хари се е опитвал да се види с баба си, но кралицата не е пожелала да говорят по темата, преди по-малкият син на принц Чарлз и принцеса Даяна да я е обсъдил с баща си. Твърди се, че през октомври принц Уилиям е поискал среща с брат си в дома му в Уиндзор, но срещата не се е състояла.

За първи път “старши член” на кралското семейство си позволи да отсъства от коледната среща при кралицата в двореца Сандрингам.

Хари и Меган със 7-месечния си първороден син Арчи изкараха празниците в разкошното имение на неназован богаташ в Канада.

Това е второто сътресение в кралското семейство за 2 месеца. Дворецът отне всички звания и привилегии на кралския син Андрю след негово конфузно интервю по БиБиСи по повод секс-скандала, развихрил се в САЩ заради обвинения на няколко жени, че са били експлоатирани сексуално от милионера Ъпстийн и негови приятели.

Когато принц Хари обяви, че ще се ожени за американската актриса Меган Маркъл, мнозина направиха сравнение с голямата драма с крал Едуард VIII и любовта му към разведената американка Уолис Симпсън, довела до неговия отказ от престола, зает от бащата на кралица Елизабет Втора.

Днес Evening Standart цитира неназован източник от Бъкингамския дворец, който нарича отзвука от изявлението на принц Хари и Меган “шокиращо, шокиращо”. Хари беше смятан за любимия внук на кралицата, докато не дописна да бъде сниман със свалени гащи на ергенски запой в Лас Вегас.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%