МОДЕРЕН, ОТКРИТ АПАРАТ ЗА ЯДРЕНО-МАГНИТЕН РЕЗОНАНС В МБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

Автор: 5 GmediA 18:37, 14 януари 2020
Източник: МБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

Пациентите на МБАЛ „Света София“ вече имат още една съвременна възможност за прецизна образна диагностика – изследване с ядрено-магнитен резонанс. В съчетание с качествата и опита на високо професионалния екип на отделението по образна диагностика, новият ЯМР осигурява още по-бързо, качествено и точно изследване.

Модерният ядрено-магнитен резонанс на болничния комплекс представлява открит апарат с поле на силата 0,3 Tesla от най-висок клас. Уредът е специализиран за образна диагностика на опорно-двигателния апарат и нервната система. Той е подходящ за хора, страдащи от клаустрофобия, защото е открит и не създава психо-емоционално напрежение в изследваните пациенти.

„Друга група хора, които биха могли да се възползват от прецизната образна диагностика с ядрено-магнитния резонанс на МБАЛ „Света София“, са пациентите с поставен пейсмейкър“, разказва д-р Кристиан Цветанков от отделението по образна диагностика на МБАЛ „Света София“.

Съвременният апарат притежава приставки за изследване на всички стави, кости, гръбначни отдели и глава. Образна диагностика с уреда за ядрено-магнитен резонанс на МБАЛ „Света София“ може да бъде извършвана на здравноосигурени пациенти с талон по НЗОК. За повече информация, можете да заповядате на място на бул. „България“ №104, или да се обадите на телефон +359 2 8184 600.

 

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%