В. СИМЕОНОВ: С ДАНЪЧНАТА АМНИСТИЯ НА МЮФТИЙСТВОТО ДОГАН И БОРИСОВ ПРИКРИВАТ ИЗТОЧВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА

Автор: 5Gmedia , 11:48, 12 март 2019

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи опрощаването на дълговете като една порочна практика, при която се решава нарушител на закона да не изплаща данъци, като му се опрощават данъци. „Това е неправилно взето решение, а мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене“, заяви пред БНТ Симеонов по повод опростените дългове на Главното мюфтийство.

По думите му, обаче, това решение не е коментирано с "Обединени патриоти“.  "Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност. В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган. Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела", заяви председателят на НФСБ.

Симеонов обясни, че Главното мюфтийство има достатъчно имоти, които може да продаде и така да събере нужните пари, за да плати задълженията си. Въпреки това оттам правили схеми за укриване на данъци.

"Мюфтийството има 700 хил. декара земи, които дава на аренда на хора на ДПС за по 1-2 лева на декар. Имат помпозни сгради, които им носят приходи. Освен това разпределят приходите си към териториалните звена, а не ги държат в общата сметка, защото тя може да бъде запорирана от приходната агенция", каза още бившият вицепремиер.

Той е категоричен, че опрощаването на дълговете на мюфтийството е позор за българската държава. Според него, целта на тези действия е да се прикрие източването на парите на българската държава от мюфтийството и отправи упрек директно към министър-председателя, който, по думите му, е в основата на това опрощаване.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%