ДА ПРИПОМНИМ: КАКВО КАЗА ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРЕД ЧУЖДИТЕ ДИПЛОМАТИ НА 20 ЯНУАРИ?

Автор: 5 GmediA 10:16, 5 февруари 2020
България е предсказуем и надежден партньор. Това заяви държавният глава Румен Радев като домакин на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас.
 
Като основен приоритет на българската външна политика държавният глава открои засилването на конструктивния глас на България в Европейския съюз за утвърждаване на единството, преодоляване на различията, търсене на рационални пътища за решаване на общите предизвикателства. По думите му, за да преодолеем вътрешните за съюза различия са нужни не само програми за социално и икономическо сближаване, а и сближаване в образованието, научните изследвания, които са гарант за икономически просперитет.
 
Пред чуждите дипломати държавният глава заяви:
"България води политика за стабилност и сигурност. Политика за утвърждаване на диалога и сътрудничеството. Западните Балкани продължават да бъдат във фокуса на българската външна политика и ние продължаваме с всички възможни действия и инициативи да връщаме европейския, и не само европейски, фокус върху този регион, без който не може да има сигурна, стабилна и просперираща Европа". 
 
 

Последни новини

Общо гласували: 87

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ СЪВЕТНИК ПЛАМЕН УЗУНОВ, ЗАРАДИ СРЕЩАТА СЪС СКАНДАЛЕН МИТНИЧЕСКИ ШЕФ?
Да, веднага
65 гласували / 74.71%
Не мога да преценя
20 гласували / 22.99%
Не е необходимо
2 гласували / 2.3%