ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: „БОРИСОВ МОЖЕ ДА ИЗКАРА МАНДАТА СИ, НО ВЪПРОСЪТ Е ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗКАРВА, ИЛИ НЕ“

Автор: 5 GmediA 19:35, 18 февруари 2020
Източник: БГНЕС

Това, което се случва в момента, е една война, която се развихря между институциите, и не е добре за обществото. Това каза пред БНР бившият вицепремиер и вътрешен министър в правителството на Пламен Орешарски  Цветлин Йовчев. Той беше още председател на ДАНС (2009-2011 г.), началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев и бивш съветник по сигурността на Бойко Борисов.

„Възможно е премиерът Бойко Борисов да не е знаел, че ДАНС има запис на президента. Силно преекспонирано е да се смята, че службите могат да бъдат единствен фактор в решаване на едни избори или за задействане на политическия процес в една или в друга посока“, коментира той.

Във връзка с възложената от главния прокурор Иван Гешев ДАНС да направи проверка на приватизационния процес, Цветлин Йовчев заяви, че в случая е важно дали тази инициатива ще доведе до затварянето на тази страница.

"Правителството на Борисов може да изкара мандата си, но въпросът е има ли смисъл да се изкарва, или не. Отговор трябва да дадат политиците", категоричен беше Йовчев. По думите му независимо, че управлението може да е стабилно, трябва да се помисли за рестарт, за да се върне доверието на обществото. Доверието е нужно на реформите, от които трябва да бъдат направени в много сфери в обществото.

Припомняме, президентът Румен Радев преди ден заплаши премиера Бойко Борисов с опасен служебен кабинет. "Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова напълно разбирам неговата растяща нервност", обяви Радев пред журналисти при посещение на столично предприятие.

Последни новини

Общо гласували: 34

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
18 гласували / 52.94%
Не
16 гласували / 47.06%
Не ме интересува
0 гласували / 0%