ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ПОХАРЧИЛИ ДЕПУТАТИ ЗА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ. ХОДИЛИ НА ЛОВНО ИЗЛОЖЕНИЕ

Автор: 5Gmedia , 12:34, 13 март 2019
Източник: бТВ

Освен за ловното изложение в Залцбург в Австрия български депутати са били командировани тази година и в германския град Дортмунд за подобно изложение, съобщи бТВ.

Александър Сабанов от Обединени патриоти е бил командирован в Дортмунд, като неговото пътуване струва 3326 лв., самолетният му билет до Германия и обратно струва 1770 лв.

Бюрхан Абазов от ДПС също е ходил на изложението срещу сумата от 2329 лв., от които за билет са 1387 лв.

Именно тези двама депутати бяха и сред командированите на ловно-рибарското изложение в Залцбург. На него се оказаха и двама депутати от БСП за България – Иван Иванов и Йордан Младенов. Пътуването им зад граница обаче съвпадна с отказа на червените да участват в работата на Парламента, затова социалистите се ангажираха да върнат парите.

Червени депутати обаче са харчили народни пари и преди бойкота. Цветан Топчиев е бил сред командированите в Дортмунд. Неговото пътуване е струвало 2329 лв.  Толкова е платил Парламентът и за Румен Георгиев, а самолетните билета на всеки един от тях са били по 1387 лв.

Общо 10 313 лева са похарчили нашите депутати на изложението в Дортмунд, като по-голямата част от парите е била за самолетни билети.

От Народното събрание отговориха писмено на bTV, че фирмата, която осигурява самолетните билети е избрана с обществена поръчка. И цената на билетите се формира на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявка.

„Всъщност фирмата, която изпълнява обществените поръчки, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки”, каза в предаването „Тази сутрин” Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта.

Информацията за това, че компанията e в списъка с търговските субекти с нарушения е публикувана, след като е сключен договорът с Народното събрание, уточни Кръстев.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%