МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА ПРЕЧИ НА ДОБРАТА ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКА

Автор: 5 GmediA 14:31, 25 март 2020

Хората трябва да избягват използването на микровълновата печка едновременно с техния wi-fi, заяви медийният регулатор Ofcom, като част от съвети за подобряване на скоростта на интернет, предава Би Би Си.

Милиони хора работят от дома си и разчитат на стрийминг услуги, след като и на британците беше казано  "да си стоят у дома".

Това оказва натиск върху доставчиците на широколентови услуги, като OpenTreach на BT отчита 20% скок в използването на интернет.

Правителството заяви, че надеждната скорост на интернет е "решаваща", тъй като Великобритания се бори с коронавируса.

Съветите на Ofcom варират от на пръв поглед очевидни, като изтегляне на филми предварително, вместо да ги стриймират, когато някой друг може да се опитва да направи видео разговор, до по-малко очакваното:

"Знаете ли, че микровълновите фурни също могат да намалят wi-fi сигналите?" Пита Офком.

„Затова не използвайте микровълновата, когато правите видео разговори, гледате HD видеоклипове или правите нещо важно онлайн“.

Други съвети включват:

  • Поставете своя интернет рутер възможно най-далеч от други устройства, които могат да пречат на сигнала, например на маса или рафт, а не на пода
  • Дръжте вашия рутер включен
  • Ако провеждате видео разговори или срещи, изключването на видеото и използването на аудио ще изисква много по-малко от вашата интернет връзка
  • За най-добрите широколентови скорости използвайте ethernet кабел, за да свържете компютъра си директно към вашия рутер, а не да използвате wi-fi
  • Където е възможно, опитайте се да не използвате телефонен удължителен кабел, тъй като те могат да причинят смущения, които могат да намалят скоростта ви.

Устройствата, които могат да пречат на сигналите на рутери, включват: безжични телефони, бебешки монитори, халогенни лампи, димерни превключватели, стереосистеми и компютърни високоговорители, телевизори и монитори.

Ofcom също така съветва да се правят разговори по стационарен телефон, когато е възможно, като се позова на увеличаване на търсенето в мобилни мрежи.

Платформите за стрийминг, включително Facebook, Netflix, Disney + и YouTube, вече намалиха качеството на видеоклиповете в опит да облекчат напрежението на доставчиците на интернет услуги.

Но интернет компаниите казват, че могат да се справят с натиска.

 

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%