СВАЛИХА МИЛИАРДЕРИТЕ ОТ НАЙ-ЛУКСОЗНИЯ ЛАЙНЕР В СВЕТА

Автор: 5 GmediA 11:25, 29 март 2020
Източник: The World

The World, най-големият и най-луксозният жилищен кораб в света, спря да пътува за първи път в 18-годишната си история. Отменени са пътешествията за 2 месеца напред и жителите му са помолени да напуснат временно апартаментите си. До този момент привилегията да си купят жилище в The World имаха право само кандидатите, притежаващи над 10 милиона долара. Много е възможно това след време да се промени.

Дългият 196 метра супер-луксозен лайнер пореше водите на океана 365 дни в годината. На борда му са разположени 165 жилища; най-малкото от тях - студио от 24 кв.м. струва 2 милиона долара, а най-голямото, с размер 325 кв.м. струва 15 милиона долара. За поддръжка на апартаментите собствениците плащат по 900 хиляди долара годишно.

В The World могат да се съберат 450 човека, обичайно на борда живеят от 150 до 200 човека. Най-богатият собственик,  притежаващ 3 жилища в The World, е д-р Херберт Верхайм, офталмолог, който е спестил 2,7 милиарда долара и се нарежда на 275-то място в глобалната класация на Forbes.

На кораба има 6 ресторанта - от East, предлагащ азиатски деликатеси, до Tides със специалитети от Средиземноморието, главно от Северна Италия. От Freddy’s Deli жителите на круизния кораб могат да се купят най-разнообразни свежи продукти за вкъщи, зареждани от всяко пристанище, на което спира лайнерът. Колекцията от вина на корабната енотека наброява 12 000 бутилки.

За жителите на The World се организират дискусии с лауреати на Нобелова награда, срещи с актьори и музиканти, представления като  балета “Спящата красавица” и народни танци от Окинава.

Спа-комплексът е разположен на 650 кв.м., спортният център има съоръжения на закрито и открито, тенис-корт и фитнес.

 

След Нова година The World е акостирал във Филипините, Индонезия, на няколко тихоокеански острови и Австралия. След трагедията с круизния кораб Diamond Princess, в който с kovid19 се заразиха 700 човека, а шестима умряха, компанията ROW Management от Флорида взима решение да свали на брега жителите на The World.

Според сегашните планове на собствениците на лайнера, пътуванията ще се възобновят на 20 май с маршрут: Кейптаун, Намибия, Кабо Верде, Канарските острови, Мароко, Барселона.

Тагнато в: лайнер , The World

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%