УТРЕ СВАЛЯТ КАРАНТИНАТА НА БАНСКО

Автор: 5 GmediA 11:02, 30 март 2020
Източник: Архив

Въведената карантина в Банско изтича на 31 март и тя ще бъде свалена. От утре курортният град ще премине под общия режим, който е валиден в цялата страна. Това обяви на редовния брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Припомняме, че вече почти две седмици курортният град се намира под карантина, като влизането и излизането от града е блокирано, с изключение на снабдяването с хранителни продукти и лекарства, а на жителите на града е строго забранено да излизат отново с изключение на това да се снабдят само с най-необходимото.

Още в първите дни бе организирано извозване на чуждестранните туристи директно към летище, с полет откъдето да се приберат към страните си. Туристите бяха предимно от Великобритания и Израел.

Със заповед на министъра на здравеопазването бяха удължени противоепидемичните мерки на територията на цялата страна до 12 април. Запазват се ограниченията за събиране на повече от двама души на едно място, затворени са заведенията за обществено хранене, културните и образователни институции.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%