COVID-19 В ГЕРМАНИЯ: РОБОТ ПЕПЪР КАРА КЛИЕНТИТЕ В ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН ДА СЕ УСМИХВАТ

Автор: 5 GmediA 09:02, 2 април 2020
Източник: БНТ

Германия въведе строги мерки срещу разпространението на COVID-19. Забранено е на едно място да се събират повече от двама души, трябва да се спазва и дистанция от метър и половина на обществени места. В един хранителен магазин обаче са намерили начин да усмихват клиентите си

Десет дни, откакто германците се учат да живеят, спазвайки социална дистанция, собственик на хранителен магазин край Кьолн успява да намали стреса сред клиентите си. Постига го с помощта на робот, който любезно напомня на купувачите да стоят на метър и половина-два един от друг, когато са на касите. Роботът Пепър също моли клиентите да не се струпват от солидарност към другите.

Хората харесват идеята и смятат, че посланията на Пепър са добър начин да не забравят новите правила, наложени за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Собственикът на робота отворил магазина си едва в началото на годината, а вече е изправен пред сериозно предизвикателство. Но благодарение на въображението си, засега се справя добре.
"Надяваме се, че по този начин ще намалим напрежението в тази ситуация. Клиентите са стресирани, защото никой не знае какво следва. Опитваме се да създадем различна атмосфера. Хората се усмихват на робота и дори не са толкова разочаровани, когато не могат да купят определена стока", казва Марк-Филип Щокер - собственик на магазина, цитиран от БНТ.

За да се осъществи една идея, понякога е нужен приятел. Точно така е създаден и Пепър - от специалист по роботика и близък на собственика.

Последни новини

Общо гласували: 257

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
250 гласували / 97.28%
Не
7 гласували / 2.72%
Нямам отношение
0 гласували / 0%