ФЕЙСБУК: ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ СЪДБАТА НА ЦВЕТА, ТЯ ОТ ВЧЕРА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП

Автор: 5 GmediA 12:44, 3 април 2020

Коментари във Фейсбук по повод изказването от снощи на шефката на НС Цвета Караянчева в бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм:

Милена Фучеджиева: Недопустимо е в момент в който хората не могат да си плащат сметките, депутатите, които са НАРОДНИ представители, не да си вдигат заплатите, а дори да помислят за вдигане на заплати. И замразяване не е достатъчно, просто трябва да забравите за това ви желание за следващата година в която светът ще се гърчи във финансова криза. Ако не забравите, ще дойдат и ще ви подпалят работното място от гняв и глад. Това не е призоваване към бунт, а очертаване на ясна реалност. Просто забравете за увеличение на заплатите си. Приятелски съвет от вербално и умствено надарен данъкоплатец на свободна практика. Тоест маргинал.

Радина Ралчева: Ставащото около депутатските заплати е извратена, но много ясна илюстрация на всичко, което не е наред в Мордор. И на безпардонната, неконтролируема самозабрава на властта, и на безкрайната човешка наглост на упражнявашите я, и на напълно превзетата държава, в която институциите са само декор, и на пълния разпад на всяка институционалност, и на дълбоката, откровена тъпота на овластените, и на разкъсаната социална материя, и на обществения ступор, и на болезнената липсва на обществено лидерство от която и да е посока, и за разбираемото и нарастващо отчаяние на човешко ниво, и за доминиращото усещане за безнаказаност и тн, и тн. Протагонистите се сменят от време на време, действията, демонстриращи горното и те, само общото положение се влошава. Колкото и невъзможно да изглежда това, краят на този процес още не е дошъл. Съжалявам.

Татяна Поптошева: Средната заплата в следващото тримесечие ще падне.Ще си намалят ли заплатите или не е предвиден такъв текст в закона, както се получава с връщането на надвзетите суми от топлофикациите.

Хари Лефтеров: Ще ги замразяват на база последно тримесечие за 2019. Най - висок доход в близките години. Тъжно е. Политическият асансьор спира на втори етаж в десет етажна сграда.

Владо Дончев: Е защо Борисов все трябва да се намесва и озаптява? И не трябва ли цялата висша администрация да си замрази заплатите? Според Горанов - не, защото така щяло да се поддържа потреблението.

Мария Стойкова: Борисов замрази заплатите. Заобиколи Караянчева-Попекински като празно място. Все пак замразяването трябва да бъде гласувано от парламента. Т.е. чакаме. Чакаме и да видим съдбата на Цвета. Формално, щото от снощи тя е политически труп.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%