КАКВО ДА ЗНАЕМ ЗА РЕТРОГРАДНИЯ ПЛУТОН В КОЗИРОГ?

Автор: 5 GmediA 14:51, 30 април 2020
Източник: PxHere

От 26.04 до 5.10. 2020г Плутон ще се движи ретроградно през знак Козирог.

Това е много важен и трансформиращ период за всеки от нас и за всички ни като човечество.

Ако сте се питали какво означава и как се води битка за душата на човека - е, в следващите месеци ще можем да го изпитаме и да преминем самостоятелно по вълшебния път към себе си. Безценен дар е това.

Плутон е лечителят, хирург на спящите и маг за будните. Страшен и любим учител. Плутон е нашата вътрешна сила, която ни пречиства от излишното, вредното - било то чувство, спомен, травма, отношения, обстоятелство, живот.

Да, Плутон ни преобръща, унищожава и възражда - което укрепва и отваря пътя ни към желаното от нас. Към нужното за нас.

Ретрограден Плутон в Козирог - до края на 2020г ще е нужно и безкрайно полезно да се събудим вътрешно.

Да разберем и приемем - няма повече място в живота ни за старите табута, забрани и чудовища, от които се страхуваме. За призраци, за стари образи и форми.

Ако ние не решим и не отворим вратата, за да ги изпратим по пътя им, извън нашето тяло, нашия ум и нашата душа - ще го стори Плутон чрез болести, сривове и унищожение на дълбоките ни устои. Ще дръпне килимчето под краката ни и ще останем във въздуха, в тъмното.

Ако си спомним или се доверим на тихия глас в нас, който казва - “Лети! Можеш го”, ние ще полетим. Ще стъпим здрави, чисти и силни на новата си своя земя.

Ако не пожелаем - ще паднем.

Моментът е ключов, защото това е Козирог - кардинален знак, който не приема “не” за отговор.

Защото залогът си ти - ако се довериш на себе си и своята сила, ще спечелиш правото да управляваш живота си за дълги години напред. Да си господар, водач на личността и дните си. Ще проявиш най - доброто от себе си. За свое и за общо благо. Най - доброто от своята душа.

Животът, който живеем, общественият ред - политика, икономика, наука, религия, ежедневие, имат си тайни, сиви, тъмни господари. Хората с власт, хората с пари, хората с влияние. Козирог са управляващите ни - на всички нива.

Основното ниво е твоят ум - на кого и на какво си възпитан и си приел да вярваш, да служиш, да даваш силата си.

Важното тук е миналото време - избрал си. Но сега сме на етап, до края на 2020г, в който имаме реалната възможност да направим нов дълготраен, постоянен избор.

Врата е отворена. Сякаш нашият Създател, нашият Дух, е коленичил до нас и ни протяга своята отворена длан - “качи се и ми кажи къде да те пренеса. Ще го сторя веднага.” Ако изберем свят на доброта, чистота, Истина и Любов, които да получаваме и даваме свободно един на друг, Той ще ни пренесе там. Нашата воля, нашата добра воля е съзиданието на този свят.

Отдавна, от векове го създаваме и ето - вече можем да влезем в него. Да живеем, да работим и да творим в него и с него.

Всеки творец знае с колко болка, трудни, тъмни мигове се ражда красиво и виртуозно произведение на изкуството, всеки родител знае колко дълго, болезнено и сладко е отглеждането и възпитанието на едно дете. Да влезем в новия си свят изглежда като миг, но това е износен с епохи развитие миг.

Да избереш светлото, доброто, градивното, несигурното отвън, но безкрайно сигурно отвътре живеене е трудно, страшно, самотно, ежедневно усилие. Ретрограден Плутон в Козирог ще покаже грозните лица на само провъзгласилите се за Господари на света хора и същности. На управниците, които искат да ни пазят... от самите нас.

Ще покаже и нашите скрити лица. Готови ли сме - достатъчно смели, будни и укрепнали със знания, умения и опит ли сме? За да изберем себе си, живота си и света си такива, каквито ги искаме - каквито и настъпващата епоха на Водолей ги иска : човеколюбци, добротворци, помагащи си един на друг, приемащи се един друг. Готови да носим собствените си отговорности като личности и общности, като човечество, и да следваме с доверие Духа си.

Ние можем, приятели. Ние вече го правим - всеки ден добавяме частица светлина, любов и благополучие в живота ни. Помагаме си морално и материално един на друг - даваме с желание това, което имаме ( пари, блага, добра дума, знания и умения, полезни за другия ), насърчаваме се, свързваме се в светлина и любов, само овластяваме се да избираме и да следваме изборите си как да мислим, как да чувстваме, как да работим заедно.

Битката за човешката душа е в разгара си. Очакват ни месеци на подвизи, които ще изберем и направим ние, всеки един от нас. Очаква ни успех, записан и на небето.

Ще го кажа с истините на песен, която обичам и която е реалност сега. Ние сме готови, приятели. Ние сме родени за хубавото, което е и което предстои.

“В живота ще благувам - Духът и душата ми казват това.”

Нашата свободна воля е нашата настояща и вечна победа. Живейте я всеки ден от днес до вечността.

 

Източник: Астрологичен салон

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%