ZOOM СИ КУПИ ФИРМА ЗА КРИПТИРАНЕ, ЗА ДА ОСИГУРИ НАЙ-ГОЛЯМА ЗАЩИТА ПРИ ПРАЩАНЕТО НА СЪОБЩЕНИЯ

Автор: 5 GmediA 07:53, 8 май 2020

Компанията за видео комуникация Zoom придобива фирмата Keybase, която предоставя услуги за споделяне на файлове и защита при пращането на съобщения. Чрез сделката Zoom цели да засили криптирането заради притеснения относно поверителността на данните, съобщава Bloomberg.

Придобиването е първото в историята на Zoom, а така компанията се приближава до целта си да се превърне в най-популярния инструмент за конферентни разговори. Това става ясно от официалната позиция на базираната в Сан Хосе компания. Финансовите параметри по сделката не са разкрити.

Keybase прави платформи за съобщения, които осигуряват най-високия стандарт на криптиране. По този начин само изпращащият съобщението и получателят могат да видят информацията, която обменят. Zoom, чието приложение привлича по 300 млн. потребители в световен мащаб дневно, набра сериозна популярност в условията на пандемията от коронавирус. Но проблемите по отношение на сигурността и поверителността накараха някои компании и организации да забранят Zoom за провеждането на срещи по дистанционен път.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%