ТЪРГОВЦИ ОТ "ГРАФА" СЪДЯТ СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА ЗА ЩЕТИ ЗАРАДИ РЕМОНТА

Автор: 5Gmedia , 00:12, 19 март 2019
Източник: Фейсбук

ИВАНА МУРДЖЕВА:

Мили приятели,
Изправила съм се пред един стръмен професионален баир. Гледам го от ниското и се надявам върхът му да е слънчев. Ще тръгвам да го катеря, но ми се иска да ви разказвам какво срещам по пътя. Трудно ли е нагоре, песен ли е пътя или е трънлив. Пък ще се надявам, ако можете да ме напътствате, ако очевидно бъркам посоката, връщам се назад или се колебая ненужно.
Със Сдружение „Справедливост за всички в България“ подготвяме колективен иск срещу Столична община, с който ще искаме съдът да присъди справедливо обезщетение за нанесените, в следствие на ремонта, материални щети на търговците по ул. граф Игнатиев, пл. Гарибалди, пл. Славейков и близките им пресечки. Основно потърпевшите са микро и малки предприемачи, които са мобилизирали личен и семеен ресурс с надеждата, че това ще е инвестицията им в бъдеще и просперитет. Ремонтът, продължаващ и до днес, ги върна годни назад. Сигурна съм, че сте видели затворените магазини, обявените за отдаване под наем помещения, унилия вид на прашните витрини и т.н. Ако стойността на ремонта при обявяване на поръчката е изчислен на близо 21 милиона лева, се питам изчислено ли е въздействието което той ще има върху бизнеса в района. Изчислено в реална сума, а не в обещания колко хубаво ще бъде и как това ще повиши цените в района.
Подаването и защитата на колективен иск е сложна професионална (юридическа) задача. Практиката в тази посока е оскъдна. Сами можете да се досетите колко често се подават колективни искове от група лица за нанесени материални щети върху дейността им. Можете да се досетите колкото трудно е да се обединят пострадалите, да преодолеят страха и недоверието си към институциите, да загърбят факта, че са конкуренти и да бъдат постоянни в желанието си да получат справедливост.
До тук успяхме да постигнем обединение. Поискахме от Столична община извънсъдебно да обсъдим и решим проблема с фалиралите и фалиращи малки търговци по Графа. Отговор не получихме.
Предстои съдебната битка. Наричам я битка, не защото съда е бойно поле. А защото в днешни дни защитата на СПРАВЕДЛИВОСТТА е голямата битка.
Заставам зад каузата на Справедливост за всички в България с цялата си професионална експертиза, професионална отговорност и етика. Следете страницата на сдружение „Справедливост за всички в България“. Ние искаме процеса по подготовка и предявяване на иска да бъде максимално прозрачен и публично коментиран.
А аз ще ви пиша как е по баира.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%