“НЯМА ВРЪЗКА СЪС ДЕВОЙКАТА.“ „ЩЕ ИМА В 12 Я ВИДЯХ И ПОЛУЧИ ЦЕННИ УКАЗАНИЯ“

Автор: 5 GmediA 16:30, 16 май 2020

На 11 юли 2003 г. Надежда Михайлова, лидер на СДС, оттегли Пламен Орешарски като кандидат на сините за кмет на София, заради една единствена негова среща с Васил Божков в офиса му по време на кампанията.

Днес главният прокурор Гешев, премиерът Борисов, вицепремиерът Дончев не намират никакъв проблем в смс-кореспонденцията между Горанов и Божков, в която финансовият министър се отчита на хазартния бос, че бил извикал “девойката” - шефка на Държавната комисия по хазарта, която получила от него “ценни указания”, за които олигархът благодарИ.

Два пъти в интимната смс-кореспонденция между министър и олигарх се споменават актуалните към онзи момент шефове на Държавната агенция по хазарта: Мария Филипова и Александър Георгиев, с които финансовият министър разговаря след смс на Васил Божков и със смс се отчита на Васил Божков.

Васил Божков: Няма връзка със девойката

Vladi Goranov: Ще има в 12 я видях и получи ценни указания. В 12:30 се разделихме

Васил Божков: Ок.Блаагодаря

Vladi Goranov: Като се върнеш от ските правим веднага срещата

Васил Божков: Ок.Благодаря

Васил Божков: Комисията ни съботира.Ти ли си казал или шефа й го прави на своя глава?

Vladi Goranov: Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не приключи имспекцията

Васил Божков: Това пречи на рутинната работа и няма нищо общо с проверките. Нали го говорихме

Vladi Goranov: Ще говоря с Сашо да не смесва нещата

Васил Божков: Ок.Благодаря

Кариерата на младата и атрактивна Мария Филипова стремително тръгва нагоре, след престоя й в Министерството на правосъдието по времето, когато заместник-министър е Пламен Георгиев, който по-късно става председател на КПКОНПИ, а отскоро е консул във Валенсия.

Тя е завършила право в УНСС, работила е като: длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрисконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието,  главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие.

През февруари 2018 година Мария Филипова е назначена от министър Владислав Горанов за председател на Държавната комисия по хазарта ( ДХК).  В момента е заместник-председател на Комисията по финансов надзор ( КФН).

Александър Георгиев наследи в Комисията по хазарта Мария Филипова през април миналата година. Той беше сред задържаните в края на януари 2020 г. при прокурорската акция в ДКХ.

Преди да заеме председателския пост Георгиев  е дългогодишен данъчен служител и се издига до заместник-шеф на НАП. През 2008 г. е назначен за заместник-директор на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" на НАП София, а от 2009 г. оглавява структурата. От май 2017 г. до април 2019г. е зам.-директор на Националната агенция за приходите. 

На 1 февруари 2020 г. от прокуратурата съобщиха, че Георгиев е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, но не е арестуван. Освободен е срещу "парична гаранция" в размер на 40 хил. лева.

Би Ти Ви съобщи, че шефът на хазартния регулатор е задържан и е направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. "Знам, че е направил самопризнания, знам, че е съдействал на разследването, знам, че прокуратурата ще съобрази това", каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%