ВАСИЛ БОЖКОВ ТВЪРДИ, ЧЕ КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ МУ Е ОБЕЩАЛ ПОДКРЕПА В ДКХ СРЕЩУ МИЛИОНИ ЗА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Автор: 5 GmediA 10:40, 18 май 2020

Паметна записка от среща с Кирил Домусчиев публикува във Фейсбук Васил Божков. Ето какво пише бизнесменът, който се укрива от българските власти в Дубай:

"Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.
_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)"

 

***

Коментар на главния редактор на 5Gmedia Соня Колтуклиева:

От тази “паметна записка” единствено може да се предположи, че г-н Кирил Домусчиев се прави на много интересен и срещу 240 милиона лева обещава “съпорт” ( подкрепа) в ДКХ. За участието на г-н Бойко Борисов и г-н Владислав Горанов няма преки доказателства за намеса, единствено твърденията на г-н Васил Божков.

Г-н Божков е уязвим пред закона за набеждаване, но твърденията му не водят до наказателна отговорност за премиера и финансовия министър.

Г-н Домусчиев срещу тези пари е можел да му обещае откриването на казино в резиденция “Евксиноград”, например. Е, и?! На това храбрият български народ му вика: имал бол пари - дал.

Как г-н Божков доказва “натиска” на “г-н Борисов и Влади Горанов” - със синини по раменете и охлузвания по ръцете си ли?!

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%