ГОРЯ ЛУКСОЗНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА АХМЕД ДОГАН КРАЙ МОРЕТО (ОБНОВЕНА)

Автор: 5 GmediA 14:15, 18 май 2020
Източник: YouTube

Горя новата къща на почетния председател на ДПС в парк "Росенец" (Отманли) край Бургас, по-известна като "летните сараи на Ахмед Доган", съобщиха източници на "24 часа". Той е там в момента, съобщи "24 часа".

Огънят беше потушен в ранния следобед.  Материалните щети са сериозни, но известният собственик е добре, не е пострадал.

Комплексът е един от най-охраняваните по Южното Черноморие, достъпът до него за простосмъртни е невъзможен. Всяко лято там отмаря Ахмед Доган, затова и наричат мястото "летните сараи".

От пресцентъра на полицията потвърдиха информацията, като уточниха, че в 11,40 ч. е получен сигнал за задимяване в подпокривното пространство на вилата.

Сараите се намират на най-стратегическата точка в Бургаския залив – нос “Чукалята”. Това е бивша военна база на Гранични войски и осигурява най-добра видимост на целия трафик от и за залива, както и териториалните ни води от Емине до Резово. Тази територия е и най-близката брегова ивица до единствения остров Св. Анастасия. Островът се вижда добре, Доган обожавал гледката.

В съседство на сараите се намира пристанище „Росенец“. Територията около него и то самото са отдадени на концесия на ЛУКойл. Имотът на Доган се намира на около 500 м от базата на рафинерията. На около 2 км от него е базата на "Минстрой".

Първата част от имението е построена през 2016 г. През 2018 г. започва строежът на новата къща и тя е завършена за този сезон. Ахмен Доган прекарвал по половин година на мястото. Тази година е отишъл в новата къща от началото на карантината. Обичайно има върволица от коли с желаещи да посетят лидера, но сега той не приемал никого, дори и председателя на партията Мустафа Карадайъ. Контактувал само по телефона.

Последни новини

Общо гласували: 45

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
19 гласували / 42.22%
Да, няма страшно
16 гласували / 35.56%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 22.22%