СИНГАПУР ЗАБРАНИ РАЗГОВОРИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ

Автор: 5 GmediA 10:51, 20 май 2020

Правителството на Сингапур забрани на жителите да говорят по телефона в градския транспорт, както и да сведат до минимум комуникацията по между си по време на пътуване в обществените превозни средства. Целта е да се сведе до минимум рискът от предаване на коронавирусната инфекция.

"Напълно осъзнаваме, че ще бъде много трудно да се пази социална дистанция от един метър в градския транспорт, когато животът се върне към нормалната си дейност, затова сме приготвили набор от допълнителни предпазни мерки.", казва министъра на регионалното развитие Лорънс Вон. Той подчерта, че ще остане в сила правилото за задължително носене на защитни маски.

Възобновяването на дейността в страната след кризата с коронавируса ще се случи на 3 етапа. При първия етап ще отворят някои предприятия, ще започнат занятия в училища, ще бъдат отворени детски градини. След около месец ще отворят кафенетата, ресторантите ще могат да приемат посетители и накрая ще отворят всички магазини, фитнес зали и клубове за упражнения.

Първото нарушение на ограничителните правила, включително отказ за носене на маски, се наказва с наказание 300 сингапурски долара (211 щатски долара), повторно - 1 000 сингапурски долара (705 щатски долара), последващото - лишаване от свобода за срок не по-дълъг от шест месеца, чужденците ще бъдат депортирани.

Към днешна дата броят на заразените с коронавирус в Сингапур се приближава до 29 хил ., което е най-високият процент в Югоизточна Азия.

Последни новини

Общо гласували: 45

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
19 гласували / 42.22%
Да, няма страшно
16 гласували / 35.56%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 22.22%