КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ НАРЕЧЕ бТВ “БОЖКОВ ТВ”, СЕЗИРА КЗК ЗА ДОГОВОРА Й С ДЪРЖАВНАТА ЛОТАРИЯ

Автор: 5 GmediA 15:03, 21 май 2020
Източник: Гонг.бг

Собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев нарече бТВ "Божков ТВ", намеквайки, че телевизията брани интересите на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков.
Кирил Домусчиев използва този израз в коментар във Фейсбук.

бТВ е първата частна национална телевизия в България, която излъчва програмата си от 1 юни 2000 г. В момента тя е собственост на Central European Media Enterprises (CME). През миналата година беше съобщено, че чешкият милиардер Петр Келнер купува няколко телевизии на СМЕ, включително БТВ. Той получи за тази сделка разрешение от Европейската комисия. Петр Келнер беше кандидат за придобиването на Нова телевизия, но КЗК не му разреши покупката.

В понеделник Васил Божков публикува във Фейсбук документ - написана на ръка “паметна записка”, чиято автентичност беше потвърдена и от Кирил Домусчиев. От текста става ясно, че през 2019 г. Божков се е ангажирал с финансова подкрепа за Нова телевизия в размер на 20 милиона лева в замяна на "пълен съпорт" (пълна подкрепа) в работата му с Държавната комисия по хазарта (ДКХ), обещана му от Кирил Домусчиев.

В отговор Домусчиев обяви, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за договора на “БТВ медия груп” - основният конкурент на Нова, с държавния Български спортен тотализатор.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%