ITOWER DEVELOPMENT ЕАД: НЯМАМЕ НИКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С БИЗНЕСМЕНА ВАСИЛ БОЖКОВ

Автор: 5 GmediA 14:42, 23 май 2020

ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА ITOWER DEVELOPMENT ЕАД

22 май 2020 г., София – По повод публикуваните в медиите фалшиви новини през последните дни относно строежа на сградата ITOWER в гр. София собственикът ITOWER DEVELOPMENT ЕАД би искал да уведоми, че:

ITOWER DEVELOPMENT ЕАД няма абсолютно никаква връзка и отношения с бизнесмена Васил Божков или притежавани от него компании.

Всички необходими разрешителни за строеж на сградата ITOWER в гр. София са издадени и са валидни в съответствие с приложимото българско законодателство.


ITOWER e инвестиционен проект в центъра на гр. София, който е финансиран със средства на италианския инвеститор и с два заема от Пощенска банка и международната Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Проектът се подкрепя от институции от четири държави и представлява 113-метрова сграда, която в момента е в процес на строеж на пл. Македония, и ще включва 5-звезден хотел на световния бранд Marriott, офисна, жилищна и търговска част.

Джанлуиджи Пачини
Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД

Виторио Гори
Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД

Припомняме, че вчера Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) да провери строежа на небостъргачd I Tower в центъра на София. От ДНСК изпратиха потвърждение, че започват моментално проверката си.

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%