СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НЯМА ДА ИЗЛЯЗА НА УЛИЦАТА, ЗА ДА ОСИГУРЯВАМ КОМФОРТА НА СЕМЕЙСТВО РАДЕВИ

Автор: 5 GmediA 09:20, 12 юли 2020
Източник: Фейсбук

В началото на 2019 г. президентски съветници и негови верни другари ме помолиха да коментирам дали има условия за създаването на президентска партия. Приех въпроса сериозно, разбира се.

Проучвах, анализирах, съветвах се с умни мои приятели и им представих цялостната картина, която благоприятства създаването на нова политическа сила под егидата на президента. Идваха европейски и местни избори, на които можеше да се “пробва почвата”.

До един момент всички бяха много ентусиазирани. Обаче, началникът на кабинета на президента Радев Иво Христов напусна работа и се договори с Корнелия Нинова да го включи на избираемо място в евро-листата на БСП.

Всички на “Дондуков”1 се спихнаха и омърлушиха.

Попитах един от президентските другари: какво всъщност иска президентът: да бъде водач на промяната, да участва с политически проект на следващите парламентарни избори, да си осигури втори мандат...какво по-точно? Отговорът беше: ПРЕЗИДЕНТЪТ ИСКА КОМФОРТ!

Да, да, бях изумена! Отговорих с думите на един мой бивш колега от вестник “Труд”: “Не може да си душа-цигулка с уста-тарамбука”... Президентът Радев громи опонентите си, но очаква от тях да го поканят на кафе със сладки. Къде става така?!

Аз за комфорта на семейство Радеви няма да изляза на улицата. Няма да водя неговите битки.

Пък който-както-иска.

Коментар на топ журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
6 гласували / 66.67%
Да, напълно
3 гласували / 33.33%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
0 гласували / 0%