ЕВЛОГИ ПЕТРОВ, СОБСТВЕНИК НА SS КЛУБ: СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ СЪДИЯ ВЛАДИСЛАВА ЦАРИГРАДСКА Е ТЪРСИЛА МАРТИН БОЖАНОВ ЗА ПОМОЩ

Автор: 5 GmediA 13:02, 17 април 2024
Източник: Оffnews.bg

Съдия Владислава Цариградска беше търсила Мартин Божанов относно това какъв адвокат да си ангажира нейният девер. Не знам по кое време е било това, но съм сигурен, че тя го е търсила.

Това каза пред Соня Колтуклиева и 5GMedia Евлоги Валериев Петров, който чрез фирма “ЕС ес холидейс” е управлявал станалия прочут напоследък SS club.

„Делото не беше за измама, а просто Божанов и съпругата му се развеждаха и делят СИО-то. Глупости са това, че е било дело за имотна измама. Това дело беше за една вила, която е СИО между него и бившата му съпруга. Несериозно е твърдението, че съдия Цариградска е заплашвана по това дело. Кой заплашва някой по дело, по гражданско дело за някаква си къща!?“, коментира Петров и допълни:

Съдия Владислава Цариградска не е била заплашвана от никого, свързан с Мартин, докато е била съдия в Луковит. Как ще я заплашва?!…Той девер й, с Митьо Очите има дела, Мартин ще ги заплашва…. Как?! То по тая логика, ако Цариградска се е страхувала от Божанов, значи деверът й го е убил, като благодарност към нея. Не е ли абсурдно, че той я е заплашвал, нали има съдебна охрана, нали има протоколи по делото. Къде пише в протокола, че е била заплашена. Става и напуска заседанието – това проблем ли е!? Ще му сложат глоба и това е. Сега аз, ако Ви затворя телефона, ще се счита ли, че съм Ви заплашил?“, смята близкият приятел на Нотариуса.

Той посочи, че не знае дали съдия Цариградска е искала закрила от Божанов. „Мартин не осигуряваше закрила на никого, просто им казваше какви адвокати да си ангажират. За всяко дело си има какъв адвокат да си ангажираш. Мартин имаше адвокатско дружество. Адвокатът комуникира и със съдия и с прокурори. Не е упражнявал натиск върху никой и не е изнудвал никой. Това са абсолютни глупости“, обясни още Евлоги Петров.

По думите му, Божанов е бил близък с абсолютно всички добри адвокати. „Мартин се занимаваше с консултантски услуги. Нека някой да излезе и да се аргументира – Мартин уреди това и това дело. Нека посочат едно дело, което той е уредил“, допълни Петров.

„Мартин Божанов имаше и ревизия на фирмата и всичко му излезе изрядно. Не знам да е имал врагове. На никой не е направил нищо лошо. Всеки скърби за него, той е човек, който имаше режим, не посещаваше нощни заведения, не употребяваше алкохол и наркотици, не се виждаше с криминално проявени хора. Защо го разследват посмъртно? Това е несериозно. Той не може да се защити“, посочи Петров и подчерта, че никой не може да знае бил ли е Нотариуса сътрудник на МВР.

„Ако е измамник, Гешев колко време е бил главен прокурор, защо няма обвинение в измама? В досието му пише неосъждан, а те говорят глупости за него“, смята той.

Нека обосноват обвиненията си срещу Мартин. Сега е удобен, защото го няма. Как може съдия да каже, че е заплашвана при условие, че има съдебна охрана, има протокол от заседанието?! Всеки адвокат може да провери това дело, което го е водила тя, за да изкара протоколите по него“, каза още Петров.

Той обясни, че е собственик на SS клуб от седем години, а клубът е затворен от 2018 г., когато го е купил. „От тогава не функционира. Не е вярно, че клубът е пазен от полицаи. Това са абсолютни глупости – от 2018 не е имало такова нещо“, подчерта Евлоги Петров и заключи: „Никой не говори, че в правова държава посягат така арогантно на човек. Това е разстрел. Дано се стигне до убиеца и поръчителя“.

ПП: Публикуваме съдебно решение на Върховния касационен съд от 27 март 2024 година, отнасящо се до Ивайло Бировски, девер на съдия Владислава Цариградска.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%