ПАК СКАНДАЛ В БНР: И.Д. ШЕФ НА БНР ВЪРНАЛ ИВАЙЛО СЛАВОВ НАЧЕЛО НА "ХОРИЗОНТ"

Автор: 5 GmediA 12:01, 5 ноември 2019
Източник: БГНЕС

И.д. шеф до провеждането на конкурс за нов директор на БНР, Антон Митов, е назначил отново за шеф на програма "Хоризонт" вече пенсионирания Ивайло Савов.  Това става ясно от заповед от 4 ноември издадена от Митов. Тя е издадена без съгласието на Управителния съвет на Българското национално радио, който се е възпротивил на това, съобщава Дарик.

Савов беше пенсиониран заради навършена възраст по времето на вече бившия директор на БНР Светослав Костов. След решението на Митов Савов не само се е върнал на щат в радиото, но и заема мениджърското място на програмния директор Мартин Минков, който пък управляваше досега "Хоризонт".

Само няколко дни преди това самият Минков пръв подписа докладна, с която върна на работа в БНР пенсионирания журналист, но в "Нощен Хоризонт" като редактор.

Тъй като решението за тези кадрови промени са взети без съгласието на Управителния съвет на Българското национално радио, колективният ръководен орган ще сезира за нарушението прокуратурата, СЕМ и медийната комисия в парламента.

Последни новини

Общо гласували: 34

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
18 гласували / 52.94%
Не
16 гласували / 47.06%
Не ме интересува
0 гласували / 0%